Betoniyö (2013) (DVD)
search
  • Betoniyö (2013) (DVD)

Betoniyö (2013) (DVD)

€5.90
Tax included
Quantity
On stock

Käytetty DVD. Kesto: 1 h 32 min. Ikäraja: 12
Tekstitykset: suomi,englanti,ruotsi


Betoniyö vaeltaa yhden päivän ja yön ajan unenomaisen kauniissa Helsingissä. Simo, elokuvan 14-vuotias päähenkilö, etsii vielä omaa identiteettiään ja on altis ympäristönsä vaikutuksille. Simo ja hänen isoveljensä Ilkka ovat avuttoman yksinhuoltajaäidin poikia. Heidän ahdas kotinsa sijaitsee betoniviidakon uumenissa. Ilkka on viimeisiä päiviä vapaana ennen vankilatuomion lankeamista. Äiti suostuttelee Simon viettämään viimeisen yön veljensä tukena.

Tapahtumat tiivistyvät yhteen kesäpäivään ja yöhön Helsingissä. Kumpikin veljeksistä joutuu todistamaan tapahtumia, joita ei haluaisi nähdä. Herkkä ja eläytyvä Simo, jolla ei ole kykyä vääristää tai muuttaa mieleisekseen sitä minkä näkee, näkee tarkasti ja oikein. Suodattamattomana maailma on hänelle sietämätön. Pirjo Honkasalo on ohjannut elokuvan Pirkko Saision vuonna 1981 julkaistun samannimisen romaanin pohjalta. Käsikirjoitus on sovitettu nykypäivään. Kolme vuosikymmentä sitten ilmestynyt kirja ennakoi tämän päivän tapahtumia.

Betoniyö sai maailmanensi-iltansa Toronton elokuvajuhlien arvovaltaisessa Masters-sarjassa.

Ohjaaja: Pirjo Honkasalo

Näyttelijät: Rea Mauranen,Teijo Eloranta,Pauli Poranen,Jari Virman,Alex Anton,Johannes Brotherus,Anneli Karppinen,Juhan Ulfsak,Iida Kuningas,Mauno Paajanen,Hannele Nieminen,Timo Välisaari

P42855K

Specific References

ean13
5706132371531
Used