Maa on syntinen laulu (1973) (DVD)
search
  • Maa on syntinen laulu (1973) (DVD)

Maa on syntinen laulu (1973) (DVD)

€14.90
Tax included
Quantity
On Stock

Used DVD. Running time: 1 h 43 min. Age rating: 16
Subtitles: finnish,swedish

Mäkelän talossa Lapissa asuvat vanha Äijä, isä-Juhani, vaimonsa Alli ja heidän 18-vuotias tyttärensä Martta. Kulkuri -niminen renki on puukotettu lavatansseissa ja kylässä on hautajaiset. Martta hoitaa hautajaisten kahvituksen ja kohtaa lappalaisen poromiehen Oulan, johon hän ihastuu välittömästi.

Talvella Kurkelan talon poika, Kurki-Pertti, kosiskelee Marttaa ja houkuttelee tytön yhteisen yön viettoon. Martta on kokemukseen pettynyt, eikä voi unohtaa Oulaa. Poroerotuksen aikaan hän tapaa jälleen Oulan, mutta heidän onnensa tiellä on monta estettä. Kurki-Pertti on mustasukkainen ja isä-Juhanin mielestä Oula on kelvoton mies jolla on liuta aviottomia lapsia eri naisten kanssa. Oula houkuttelee Marttaa karkaamaan kotoa…

”kerrankin on saatu aikaan elokuva, joka ihastuttaa, liikuttaa ja järkyttää - Paula Talaskivi /HS

Mollbergin elokuvasta repeää raju elämän, todellisuuden ja yhteisyyden tuntu. …tuloksena on voimakkaasti vaikuttava teos… - Erkka Lehtola /AL Maa on syntinen laulu keräsi koko 1970-luvun kotimaisten elokuvien suurimmat katsojamäärät, 709.664 henkeä. Ohjaaja Rauni Mollberg, kuvaaja Kari Sohlberg ja näyttelijä Aimo Saukko saivat Jussi-palkinnon.

Director: Rauni Mollberg

Actors: Niiles-Jouko Aikio,Sirkku Saarnio,Milja Hiltunen,Aimo Saukko,Pauli Jauhojärvi,Maritta Viitamäki

P48437K

Specific References

ean13
6415018619801
Used