Etulinjan edessä (Framom främsta linjen (2004)) (DVD)
search
  • Etulinjan edessä (Framom främsta linjen (2004)) (DVD)

Etulinjan edessä (Framom främsta linjen (2004)) (DVD)

€6.90
Tax included
Quantity
On stock

Used DVD. Age rating: 12
Subtitles: finnish

Etulinjan edessä kertoo suomenruotsalaisen jalkaväkirykmentti 61:n (JR 61) vaiheista Syvärillä ja Kannaksella jatkosodan aikana vuosina 1942–1944.

Keväällä 1942 nuori vänrikki Harry Järv (Tobias Zilliacus) saa komentoonsa tukikohta Dammenin Syvärillä. Tuolloin eletään asemasotavaihetta ja rintamalla on melko rauhallista. Järv osoittaa taitonsa etevänä partioiden suunnittelijana ja toteuttajana ja saa pian osakseen miestensä kunnioituksen ja luottamuksen.

Suorittaessaan miehistöineen tehtävää vihollislinjojen takana syksyllä 1943 astuu Järv miinaan. Järvin loukkaannuttua marssivat joukot everstiluutnantti Alpo Marttisen (Ilkka Heiskanen) komennossa Kannakselle, jossa vihollinen valmistelee rajua hyökkäystä. Suomalaisten tappiot ovat raskaat, mutta yhdessä tehokkaan tykistön kanssa JR 61 pitää asemansa. Venäläisten hyökkäys torjutaan. Tienhaara, Suomen lukko kestää, ja tie Helsinkiin pysyy suljettuna.

Etulinjan edessä on ensimmäinen Suomessa tehty ruotsinkielinen sotaelokuva. Sen tarkoitus on kertoa, että sotaa käytiin Suomen kohtalonvuosina kahdella kielellä. Se on kunnianosoitus sotaveteraanejamme kohtaan ja samalla arvokas tallenne katoamassa olevan aikakauden muistoista.

Director: Åke Lindman

Actors: Tobias Zilliacus,Ilkka Heiskanen,Christoffer Westerlund,Kim Gustafsson,Carl-Gustaf Wentzel,Martin Bahne,Sampo Sarkola,Johan Rönneholm,Joachim Thibblin,Patrick Henriksen,Peter Kanerva,Jan Korander,Anders Nordlund,Mattias Asplund,Sami Äijänen

P1289K

Specific References

ean13
7393834462100
Used