Tuntematon Sotilas (1955) (DVD)
search
  • Tuntematon Sotilas (1955) (DVD)

Tuntematon Sotilas (1955) (DVD)

€9.90
Tax included
Quantity
On stock

Used DVD. Running time: 2 h 49 min. Age rating: 12
Subtitles: swedish,english

Kesä 1941. Itä-suomalaisen varuskunnan konekiväärikomppania saa käskyn luovuttaa ylimääräiset varusteet. Komppania siirretään rajan pintaan. Seuraavana aamuna miehet heräävät tykkien jylinään - sota on alkanut.

Suomalaiset joukot hyökkäävät ja etenevät nopeasti rajan yli. Joukkueen hermoilevat ensikertalaiset saavat tulikasteensa. Miehet tulevat tutuiksi kuoleman ja sodan armottoman arjen kanssa. Vähälukuisina ja huonosti varusteltuina he taistelevat ylivoimaista vihollista vastaan. Sankaritekojen ja -vainajien lista on loputon. Edvin Laineen kuolematon tulkinta Väinö Linnan sotaromaanista ”Tuntematon sotilas” on kappale uljainta suomalaista elokuvahistoriaa. Se on kiistattomasti kaikkien aikojen rakastetuin kotimainen elokuva. Tuntematon sotilas on voittanut 7 Jussi-palkintoa ja elokuva on myyty yli 40 maahan.

Director: Edvin Laine

Actors: Tapio Hämäläinen,Kosti Klemelä,Heikki Savolainen,Reino Tolvanen,Veikko Sinisalo,Åke Lindman,Pentti Siimes,Leo Riuttu,Kaarlo Halttunen,Tauno Palo,Matti Ranin,Jussi Jurkka,Pentti Irjala,Vilho Siivola,Martti Romppanen

P33125K

Specific References

ean13
6415018606672
Used