Saalistajat: Hämähäkit, hämärän saalistajat, vampyyrit (Predators: Spiders, Nighthunters, Vampires) (DVD)
search
  • Saalistajat: Hämähäkit, hämärän saalistajat, vampyyrit (Predators: Spiders, Nighthunters, Vampires) (DVD)

Saalistajat: Hämähäkit, hämärän saalistajat, vampyyrit (Predators: Spiders, Nighthunters, Vampires) (DVD)

7,90 €
Sisältää alv:n
Määrä
Varastossa

Käytetty DVD. Kesto: 2 h 30 min. Ikäraja: sallittu
Tekstitykset: suomi,ruotsi

Hämähäkkejä Marsista
Pelkäätkö ja inhoatko hämähäkkejä? Valmistaudu kohtaamaan lauma, joka ei ole tästä maailmasta!
Sateenkaaren väriset hyppyhämähäkit metsästävät käyttäen hyväksi haukannäköään. On hämmästyttävää, miten ne voivat loikata jopa 100 kertaa oman pituutensa verran. Vuosittain miljoonat hyppyhämähäkit kulkeutuvat ilmavirtojen mukana pois maapallolta. Joutuessaan korkealle ilmakehään ne jäätyvät ja niiden elintoiminnot pysähtyvät useiksi kuukausiksi. On sattumankauppaa, mihin ja milloin ne putoavat. Kenties Kuolleenmeren rannoille tai Mount Everestin lumiselle huipulle - keskelle karua tundraa tai vehreää sademetsää. Miten nämä vierailijat ulkoavaruudesta ovatkin valloittaneet maailman? Niiden menestyksen salaisuus on uskomaton näkökyky. Näkönsä ansiosta ne pystyvät asioihin, joiden ei pitäisi olla mahdollisia eläimelle, jonka aivot ovat nuppineulan päätä pienemmät. Tarkan näkönsä ansiosta Portiahyppyhämähäkki on noussut hämähäkkimaailman parhaimmaksi saalistajaksi. Samurai-hämähäkki käyttää miekkoja muistuttavia hampaitaan kisatakseen naaraiden suosiosta. Toisilla lajeilla on monivärisiä hiustupsuja, myrkkyhampaita, harjoja, viiksiä ja jopa punkkarityylisiä hiuksia, joita ne käyttävät jalanheiluttelujen ja vartalotanssien ohella soidinmenoihinsa.

Uusimpien makrovalokuvaustekniikoiden ja tietokoneiden avulla voimme kuulla ja puhua hyppyhämähäkeille niiden omalla kielellä.

Hämärän saalistajat
Hyytävältä arktiselta tundralta aavikon sihisevään kuumuuteen… Maailmassa tuskin on aluetta, missä neuvokasta pöllöä ei esiintyisi.
Pöllöt ovat kiehtoneet ihmisiä ammoisista ajoista asti. Joillekin kulttuureille ne ovat viisauden symboleja, kun taas toiset pitävät niitä tuhon ja tuonelan airuina. Yksi on varmaa: ne ovat taitavia metsästäjiä, joilla on tarkka näkö, terävä nokka ja kynnet. Pöllöjä voi löytää lähes kaikkialta. Lajeja on 130, eivätkä kaikki ole yöeläimiä. Natural World tarkastelee pöllöjä niiden luonnollisilla esiintymisalueilla Kanadassa, Malesiassa, Afrikassa, Ranskassa, Arizonassa ja Isossa-Britanniassa, ja tutkii, kuinka ne ovat sopeutuneet joihinkin ääriolosuhteisiin.
Kamera on taltioinut ensimmäistä kertaa loistavan hetken kaktuspöllöpoikasista Arizonan aavikolla. Pieni kaktuspöllö pesii valtavan pylväskaktuksen sisällä saadakseen suojaa paahtavalta kuumuudelta. Tunturipöllöä löytyy Pohjois-Amerikan toisesta päästä, Kanadan arktisilta alueilta. Lähes puhtaanvalkoisen naaraan höyhenpeite tarjoaa yleensä suojaa tundran lumella. Kuvausvuosi oli kuitenkin poikkeuksellisen lämmin ja ahtojää oli sulanut. Saimme loistavia otoksia, mutta saalistus oli vaikeata näille kauniille linnuille.
Kaikista kuvatuista pöllöistä kaikkein sopeutuvaisin pöllö oli tuttu tornipöllö - se on kotonaan kaikkialla maailmassa ilmastosta riippumatta. Isossa-Britanniassa niiden lukumäärä on ollut laskussa viimeisten 20 vuoden aikana, mutta Malesiassa, missä linnunpöntöissä asuvat tornipöllöt auttavat rajoittamaan rottien määrää viljelysmailla, niiden lukumäärä kasvaa hämmästyttävän nopeasti.

Luonnon vampyyrit
Mitä kaikkea et ole halunnut tietää luonnon verenimijöistä etkä ole rohjennut kysyä.
Eläimistä, jotka ottavat vertamme kysymättä ja jättävät käyntikortikseen usein enemmän kuin vain pienen palan, aina maailman kiehtovimpien ulkoloisten uskomattomiin elintapoihin. Matkustajat ja turistit, jotka epäonnekseen joutuivat uhreiksi mutta selvisivät hengissä, kertovat tarinansa. Heidän veriset kokemuksensa herätetään eloon ensikäden kertomusten ja dramaattisten rekonstruktioiden avulla. Huippuluokan tietokoneohjelma tarjoaa uskomattoman näkökulman, kun valtavat leuat ja tappavat lansetit tunkeutuvat ihon läpi. Tämä ohjelma tarjoaa tilaisuuden kunnioittaa kammottavuutta ja herkutella hirvittävyyksillä.
P85514K

Tilausviitteet

ean13
7321944889395
Käytetty