Pingviinien matka (La Marche de LEmpereur) (DVD)
search
  • Pingviinien matka (La Marche de LEmpereur) (DVD)

Pingviinien matka (La Marche de LEmpereur) (DVD)

€4.90
Tax included
Quantity
On stock

Used DVD. Running time: 1 h 22 min. Age rating: exempt
Subtitles: finnish

Dvd:llä puhutaan joko ranskaa tai suomea (myös pingviinit puhuvat). Jos haluat englanniksi puhutun version (Morgan Freemanin kertojaäänellä), niin tilattavissa on myös ”MARCH OF THE PENGUINS” (englantiversio). Siinä pingviinit eivät puhu.

Ranskalainen kuvausryhmä vietti reilun vuoden pingviinien parissa Etelämantereella. Tuloksena on ainutlaatuisella kuvamateriaalilla kerrottu mukaansatempaava ja koko perhettä ihastuttava tarina.

Etelämantereelta katsottuna kaikki sijaitsee pohjoisessa. Jokseenkin Australian puoleisella kulmalla, Ranskan karulla jääperällä Terre Adeliella elää pingviineistä suurin ja kaunein. Keisaripingviini (Aptenobrytes forsteri) kasvaa metrin mittaiseksi ja saattaa painaa 40 kiloa.

Luonto keksii kaikkein hienoimmat tarinat. Tämä on yksi uskomattomimpia. Keisaripingviinit vaeltavat joka vuosi kalaisan meren ääreltä jopa 200 km matkan jään peittämille ylängöille, joita pyyhkivät myrskyt saattavat puhaltaa 250 km tuntivauhdilla. Jäätiköllä ei kasva mitään. Yksiavioiset pingviinit kurtiseeraavat kunnes löytävät parin. Emo munii yhden kookkaan munan ja palaa sitten nääntyneenä mereen syödäkseen taas itsensä kuntoon. Isäpingviini hautoo munaa jalkojensa välissä. Ylängöllä ei ole mitään, mistä voisi rakentaa pesän tai suojan munalle, joten ainoa suoja on isän oma keho. Äitipingviini palaa ylängölle poikasten kuoriutuessa. Poikanen elää vararavintonsa turvin korkeintaan 48 tuntia, joten äiti palaa vaistonsa ajamana ajoissa – jos luoja suo… Kuukausia paastonneet isäpingviinit pääsevät vuorostaan meren ääreen mässäilemään. Lumimyrskyt ja nälkäiset albatrossit uhkaavat pikkupingviinejä. Kun poikaset ovat kasvaneet tarpeeksi suuriksi koko heimo matkaa meren ääreen ja elämän kiertokulku alkaa alusta.

Tunnetun ranskalaisen luontodokumentaristi Luc Jacquetin kuvausryhmä vietti pingviinien parissa 13 kuukautta. Ainutlaatuista kuvamateriaalia kertyi yli 120 tuntia. Pingviinit eivät ole oikeastaan koskaan nähneet ihmisiä eikä niillä ole syytä pelätä ihmisiä, joten kunnioittavasti käyttäytyneet kameramiehet pääsivät kaikkien salaisuuksien äärelle. Sukeltajien kuvaama jäänalainen materiaali ällistyttää ehkä kaikkein eniten. Tai sittenkin poikasten syntymä... tai parven yhteinen suojautuminen myrskyssä...

Director: Luc Jacquet


P1570K

Specific References

ean13
6416335177364
Used