Classics Collection (Nosferatu, Metropolis, Potemkin) (3 DVD)
search
  • Classics Collection (Nosferatu, Metropolis, Potemkin) (3 DVD)
  • Classics Collection (Nosferatu, Metropolis, Potemkin) (3 DVD)

Classics Collection (Nosferatu, Metropolis, Potemkin) (3 DVD)

€24.90
Tax included
Quantity
On stock

Used DVD. Age rating: 12
Subtitles: finnish,swedish


Nosferatu
Ruotsissa Nosferatua pidettiin niin pelottavana, että se julistettiin pannaan viideksikymmeneksi vuodeksi. Vasta vuonna 1972 Nosferatun hiipivä varjo saatiin nähdä Ruotsin valkokankailla. Saksalaisen expressionistin F.W. Murnaun Nosferatu on ensimmäinen ja parhaana pidetty vampyyrielokuva. Se pohjautuu Bram Stokerin kirjoittamaan Draculaan.

Metropolis
Harva on tehnyt yhtä syvän vaikutuksen niin moneen ohjaajaan kuin visuaalisuuden mestari Fritz Lang ? eräs elokuvahistorian todellisista jättiläisistä. Lang eli Saksassa ja oli vastoin omaa tahtoaan Hitlerin henkilökohtainen suosikki. Suosio loppui lyhyeen kun Lang selkeästi osoitti inhonsa natsismia kohtaan tulevaisuusnäkemyksellään Metropolis. Tämän takia Langin oli lopulta paettava Pariisiin.

Panssarilaiva Potemkin
Venäläisen ekspressionistin Sergej Eisensteinin mestariteos Panssarilaiva Potemkin, on vuoden 1925 ensi-illan jälkeen useasti valittu maailman parhaaksi elokuvaksi. Elokuvan kuuluisin kohtaus jossa lastenvaunut syöksyvät Odessan portaita alas, samalla kun Tsaarin sotilaat tappavat ihmisiä, lainattiin Kevin Costnerin tähdittämään elokuvaan Lahjomattomat.




P46145K

Specific References

ean13
6438194010415
Used