Valasratsastaja (Whale Rider) (DVD)
search
  • Valasratsastaja (Whale Rider) (DVD)

Valasratsastaja (Whale Rider) (DVD)

5,90 €
Sisältää alv:n
Määrä
Varastossa

Käytetty DVD. Kesto: 1 h 38 min. Ikäraja: 7
Tekstitykset: suomi

Witi Ihimaeran romaaniin perustuva Valasratsastaja on Henkien Kätkemän tapaan tarina rohkeasta tytöstä, vanhanaikaisten tapojen kahleista ja vastuksien keskellä hiljaa kasvavasta, kaiken voittavasta uskosta omiin kykyihin. Elokuva kertoo modernista maailmasta sekä tunteiden mahtavasta alkuvoimasta.

Valasratsastajan tarina sijoittuu Whangaraan, Uuden-Seelannin itärannikolle, jonka asukkaat maorit uskovat polveutuvansa Paikeasta eli valasratsastajasta. Muinaisten tarujen mukaan joillakin poikkeuksellisilla ihmisillä on kyky puhua valaiden kanssa. Valaiden hyvinvointi kertoo koko maailman hyvinvoinnista.

Kun Paikea (huima Keisha Castle-Hughes, kaikkien aikojen nuorin ehdokas parhaan naisnäyttelijän Oscar-kategoriassa) syntyy, isoisä suuttuu. Tytölle ei olisi saanut antaa pojan nimeä varsinkin kun Paikea on pyhä sankari, esi-isistä tärkempiä. Isoisä ei voi mitään, sillä Paikea saa nimensä synnytyksessä menehtyvän äidin viimeisen toiveen mukaan.

Isoisä opettaa kylän poikia maoritavoille. Paikeaa ei oteta mukaan miesten oppiin. Mutta kun valaat alkavat kärsiä, koko kylän on tehtävä yhteistyötä. Tyttö ottaa perintöönsä kuuluvan vastuun ja nousee ratkaisijan osaan.

Ohjaaja: Niki Caro

Näyttelijät: Keisha Castle Hughes,Rawiri Paratene

P423K

Tilausviitteet

ean13
6416335177029
Käytetty