Tuntematon sotilas (1985) (DVD)
search
  • Tuntematon sotilas (1985) (DVD)

Tuntematon sotilas (1985) (DVD)

9,90 €
Sisältää alv:n
Määrä
Varastossa

Käytetty DVD. Kesto: 3 h Ikäraja: 12
Tekstitykset: suomi,ruotsi,englanti

Välirauhan aikana itäsuomalaisen korpivaruskunnan konekiväärikomppaniassa tehdään lääkärintarkastus ja harjoitellaan tulevia taisteluita varten. Kesäkuussa tulee lähtökäsky kohti tuntematonta ja komppania kuljetetaan itärajalle. Upseerit kuuntelevat vakavina radiosta ministerin puhetta lopullisesta voitosta ja vallatussa Petroskoissa on jo aloitettu suomalaisten voitonjuhlat. Kesällä 1944 alkaa Neuvostoliiton suurhyökkäys ja suomalaisten joukkojen perääntyminen.

Kirjailija Väinö Linna antoi täyden tukensa Rauni Mollbergin elokuvahankkeelle ja oli alun alkaen mukana sen käsikirjoitustyössä. Vaikka Edwin Laineen ohjaus puolusti paikkaansa, Tuntemattoman sotilaan uudelleenfilmaukseen haluttiin löytää uusia näkökulmia. Näyttelijät ovat nuorempia, koska johtoajatuksena on nuoren ihmisen tie sotaan ja sen mielettömyyteen. Samalla se on kunnianosoitus niille jotka ovat käyneet sen kaiken läpi.

Ohjaaja: Rauni Mollberg

Näyttelijät: Pertti Koivula,Pirkka-Pekka Petelius,Mikko Niskanen,Hannu Kivioja,Paavo Liski,Risto Tuorila,Mika Mäkelä,Tero Niva,Ossi-Ensio Korvuo,Pauli Poranen,Juha Riihimäki,Seppo Juusonen,Timo Virkki,Vesa Ala-Seppälä,Risto Heta

P42673K

Tilausviitteet

ean13
6415018620197
Käytetty