Tuhat ja yksi yötä (Il Fiore delle mille e una notte (1974) (SWE)) (DVD)
search
  • Tuhat ja yksi yötä (Il Fiore delle mille e una notte (1974) (SWE)) (DVD)
  • Tuhat ja yksi yötä (Il Fiore delle mille e una notte (1974) (SWE)) (DVD)

Tuhat ja yksi yötä (Il Fiore delle mille e una notte (1974) (SWE)) (DVD)

9,90 €
Sisältää alv:n
Määrä
Varastossa

Käytetty DVD. Kesto: 2 h 5 min. Ikäraja: 18
Tekstitykset: suomi,ruotsi


Ruotsikannet

Tuhat ja yksi yötä on mestariohjaaja Pier Paolo Pasolinin kohahduttava päätös rohkealle ja kiistellylle trilogialleen Trilogy of Life, jonka ensimmäiset osat olivat Decamerone (1971) ja Canterburyn tarinoita (1972).
Elokuvassa nuori orjatyttö Zumurrud saa ainutlaatuisen tilaisuuden: valita uuden isäntänsä, jolle hänet myydään. Hän antaa itsensä nuorelle ja köyhälle Nur-el-Dinille, ja nuorten välinen suhde syvenee nopeasti. Pian kuitenkin lain väärällä puolella viihtyvä Gawian ryöstää Zumurrudin. Nur-el-Din lähtee etsimään rakastaan, ja kohtaa matkallaan intohimoista elävän maailman.
Tuhat ja yksi yötä perustuu samannimiseen fantasiatäytteiseen kansantaruun, jonka juuret löytyvät muinaisesta Persiasta, ajallisesti niinkin kaukaa kuin 850 vuotta ennen Kristusta. Lisävärinä elokuvassa on käytetty osioita, jotka perustuvat Kaukoidästä ja Intiasta hlähtöisin oleviin muinaistaruihin. Tuhannen ja yhden yön unimainen, rakkautta ja intohimoa hehkuva tarina, kuvattiin Jemenissä, Etiopiassa, Iranissa ja Nepalissa.

Ohjaaja: Pier Paolo Pasolini

Näyttelijät: Ines Pellegrini,Margaret Clementi,Tessa Bouche,Franco Citti,Ninetto Davoli,Franco Merli,Francelise Noel,Ali Abdulla,Christian Aligny

P73162K

Tilausviitteet

ean13
7319980033704
Käytetty