Kiihottavaa rytmiä & Sinitaivaan alla (Birth of the Blues & Blue Skies) (DVD)
search
  • Kiihottavaa rytmiä & Sinitaivaan alla (Birth of the Blues & Blue Skies) (DVD)

Kiihottavaa rytmiä & Sinitaivaan alla (Birth of the Blues & Blue Skies) (DVD)

14,90 €
Sisältää alv:n
Määrä
Varastossa

Käytetty DVD. Kesto: 3 h 1 min. Ikäraja: sallittu
Tekstitykset: suomi,ruotsi

Kiihottavaa rytmiä (1941)

Lapsena Jeff Lambert (Bing Crosby) kuljeksii New Orleansin Basin Streetillä soittaen klarinetillaan svengaavia säveliä, vaikka isä toivoo hänen keskittyvän klassiseen musiikkiin. Afrikkalais-amerikkalaisen yhtyeen inspiroimana hän perustaa kuitenkin vuosisadan vaihteessa oman jazzbändin. Kornetisti Memphiksen (Brian Donlevy), laulaja Betty Lou Cobbin (Mary Martin) ja pasunisti Jack Teagardenin (jäsen elokuvassa kerrottavassa Original Dixieland Jazz Group -ryhmässä) kanssa hän pääsee vauhtiin. Siitä syntyy aito jazztarina. Jiven pyörteistä romantiikkaan ulottuvat suositut hitit puolen vuosisadan ajalta saavat tässä arvoisensa kohtelun. ”By the Light of the Silvery Moon” lauletaan teatterissa valkokankaalle heijastetut kuvat taustalla. 80 hengen kuoro säestää laulaja Ruby Elzyn ”St. Louis Blues” -kappaletta. Crosby ja Martin esittävät unohtumattoman dueton ”Wait Till the Sun Shines, Nellie”. Loistava, eloisa musikaali on edelleen yhtä piristävä kuin ilmestyessäänkin, ja se on ”Bingia ja Marya parhaimmillaan”. (Louella O. Parsons, Los Angeles Examiner)

Sinitaivaan alla (1946)

Fred Astaire julisti elokuvasta tulevan hänen viimeisensä, joten sen kustannuksissa ei säästelty. 3 000 000 dollarin budjetin loistelias musikaali sisältää 30 Irving Berlinin laulua, 47 settiä, ylellisiä asuja – ja tulos on sensaatiomainen. (Ja Astaire ei onneksi lopettanutkaan elokuvien tekoa tähän!) Sekä tanssitähti Jed Potter (Astaire) että laulaja/yökerhon omistaja Johnny Adams (Bing Crosby) ovat rakastuneet laulaja Mary O’Haraan (Joan Caulfield). Mary menee naimisiin Johnnyn kanssa, mutta miehen intohimo myydä ja ostaa yökerhoja saa heidät eroamaan. Kuvioihin astuu Jed, joka toivoo saavansa Maryn sydämen itselleen – kunnes kohtalo muuttaa kaikkien kolmen elämää. Näyttävin numero on Astairen kuuluisa ”Puttin’ on the Ritz” – upea esitys jaetulla kuvaruudulla, jossa Astaire steppaa yhdessä pienikokoisten kopioidensa kanssa. Astairen suunnitteleman numeron tekemiseen kului viisi viikkoa ”fyysisesti raskasta työtä”. Muita kohokohtia ovat Astairen ja Crosbyn ”A Couple of Song and Dance Men” sekä runsaasti Berlinin sävellyksiä pehmeä-äänisen Crosbyn esittäminä – mukana myös Oscar®-ehdokkuuden saanut ”You Keep Coming Back Like a Song”. Upeiden tähtien ja loistavien numeroiden Sinitaivaan Alla on yksi kaikkien aikojen mahtavimmista musikaaleista!

Ohjaajat: Stuart Heisler,Victor Schertzinger

Näyttelijät: Fred Astaire,Brian Donlevy,Bing Crosby,Minor Watson,J. Carrol Naish,Jack Teagarden,Mary Martin,Carolyn Lee,Warren Hymer,Horace McMahon,Ruby Elzy,Danny Beck,Harry Barris,Perry Botkin Jr.,Harry Rosenthal,Joan Caulfield,Eddie ´Rochester´ Anderson

P85742K

Tilausviitteet

ean13
5050582409000
Käytetty